24 November

En månad kvar till julafton! O bara 4 dagar kvar till första advent. Blir lussebullsbak tills dess och så hoppas jag på att pappa kan komma och fika lite adventsfika med oss på söndag.
Är ju ingen glöggmänniska, men jag brukar ibland värma upp en liten skvätt glögg bara för att det luktar så juligt och gott. Så det lär jag få göra i år också=)

Tisdag

Godmorgon! Hoppas ni sovit gott. Själv ångrar jag mig nästan att kl var 23 innan jag släckte lampan. Thea ville vakna tidigt idag. Men idag orkade jag inte börja dagen på en gång, utan jag sov vidare lilte lätt på soffan. Sov ända tills den lilla damen i familjen kröp upp brevid mig i soffan och stank bajs. Hmmm....tänk att man älskar dom vilkorslöst hela tiden iaf=)

SOREL

I år är första året jag provar Sorel till barnen. Det är Benjamin som har dom vinterskorna i år. Cassandra har Ecco gore-tex på fötterna.
Hur som, tänkte det skulle vara kul att testa dom, dom ska ju likosm vara kanonbra säger alla.
Köpte ett par till Benjamin som idag hade dom för andra gången på sig. Helena har också köpt sånna till sin äldsta son. Hon nämnde för nån dag sedan att dom hon köpt blivit alldeles nötta och fula i trycket.
Idag kollade jag på Benjamins. Han börjar också bli det. Efter andra gången! Vad e det för skit? Såklart det inte stör funktionen. Men dom kostar ju ändå pengar, så då förväntar man sig att dom ska hålla sig snygga lite mer än 2 gånger!
Om hans ser ut så här nu efter att ha blivit använda 2 gånger, så lär det ju bli mer. Nä, det var tråkigt. Dom tänker jag gå tillbaka med till affären! Ska mejla SOREL nu och se om jag får nått vettigt svar av dem.


Pepparkaksbak

Iadg blev det äntligen pepparkaksbak! Cassandra och Nora bakade pepparkakor efter skolan. Dom tyckte det var jätteskoj men hade svårt att förstå att man får ut fler pepparkakor om man börjar vid ett hörn. Dom började hela tiden i mitten så jag fick kavla ett x antal gånger=)
Under tiden dom bakade pepparkakor så drack jag och Bella kaffe och snackade skit, som det ska då med andra ord!=)
Thea hade fullt sjå med att hålla koll på Tim som är snart 6 månader. Hon vill vara där han är hela tiden, rätt sött. Men hon får ju inte glömma bort att hon heter Thea, så men jämna mellanrum så måste hon ju dra runt som en liten tornado i hemmet och hitta på hyss! Och hyss, det kan hon verkligen hitta på. Inte många lugna stunder med den damen hemma=)
Idag på eftermiddagen kom Helena förbi en snabbis. Såg när Helena kom och sa det till Thea. Då tog hon sina små ben och sprang ut i hallen för o vänta. Hon brukar liksom springa fram o slå på dörren. Även idag skulle hon göra det. Men när hon hann fram till dörren i sin fart för o sätta händerna på den så öppnade Helena dörren. Haha, Thea flög då ut=) Såg rätt kul ut. Hon slog sig inte, utan blev väl mest förvånad. Haha=)

Thea har lärt sig att gå på tå. Så nu går hon väääldigt mycket på tå=)











Godmorgon Fina Du

Dagen började för en timma sedan här hemma hos oss. Då ville Thea gå upp.
Var inte så superlycklig över det, men vad gör man inte. Gick ner om fundrade på om jag skulle sova vidare på soffan en stund.  Men jag bryggde lite kaffe och gick in i duschen. Så nu sitter jag här, duschad o klar med en kaffekopp brevid mig.
Ska snart väcka Benjamin och Cassandra.

Lycka

Lyckan är total i en litens värld när mamma rensar skafferiet!
Thea fick smaka en maräng och det lyste i ögonen på henne att hon gillade det=)




Fundering

Läste precis en annan blogg. En blogg som jag följt länge. Nu hade den mamman precis gjort ett nytt inlägg på sina 3 nyfrissade fina killar. Gick in och kollade kommentarerna och såg en väldigt elak kommentar. Det är inte första gången. Och förmodligen inte sista heller så länge det finns elaka människor som läser och som sen bara måste kommentera. Varför läser man en blogg föra för att trycka ner? Varför kan man inte läsa och glädjas ist åt att det faktiskt stod 3 friska och glada barn där som ville visa sina nya frisyrer? Varför måste man hacka och slänga ur sig personangrepp? Läser rätt många olika bloggar, och många av dem har många besökare. Det är ofta man ser att folk lämnar elaka kommentarer. Varför lägger man sin enerig på att vara elak? Och varför lägger man den på att hitta fel hos andra? Lever dom verkligen sådanna perfekta liv själva? Har deras barn aldrig dreglat eller slagit hål på något byxben? Isf är det något väldigt fel på just den familjen som lever så perfekt. Barn är barn. Hål blir det, vare sig man vill eller inte...förr eller senare.
Dom människorna som bloggar gör det inte för att bli nedtryckta. Dom gör det för att dela med sig. Passar det inte folk så behöver man ju inte läsa.
O alla som lämnar elaka kommentarer gör det alltid anonymt. Törs dom inte stå för sin åsikt? Törs dom inte fejsa den dom hoppar på?

Pulkabacken

På eftermiddagen klädde vi på oss igen och gick ut i det härliga snövädret. Vi gick upp till våran lilla pulkabacke här dit även fler barn från gården kom. Dom stora roade sig bra själva. Thea fick jag roa=) Drog henne först i hennes pulka, sen lånade vi Cassandras pulka och åkte tillsammans ned för backen. Thea tyckte det var jätteroligt att åka i backen. Vi åkte rätt mycket hon och jag=)
Efter en stund kom Bella ut och gjorde mig sällskap.



Det är svårt att hålla balansen när man har strl 21 på skorna=)




Pepparkakor

Just nu är det godistajm här hemma för barnen. Cassandra tog med sitt godis och gick hem till Nora. Hon har varit hemma hos Nora idag och bakat papparkakor. Har också en deg i kylen, får se om det blir nå bak med den idag eller om jag väntar i några dagar.

Jag,  Benjamin och Thea har varit ute en sväng och lekt i snön. Thea ville mest åka pulka eller gunga=) Hon fick en pulka igår av en granne här. En sån där bra pulka med rygg. Benjamin lekte i en snöhög med en grannpojke.








Sovmorgon och snö

Fick sovmorgon idag. Gick inte upp förens kl var kvart i tio! Det var länge sedan jag låg så länge i sängen. När jag kom ner så såg jag att det snöade en del ute=) Nu snöar det också, men inte lika mycket som innan.
Så idag blir det garanterat till att gå ut=)

Här hemma är det lungt och skönt på alla 5 barnen. Thea sover, Joel spelar och dom andra 3 sitter här med mig i soffan. Cassandra sjunger och sjunger...hela tiden. Just för tillfället är det julsånger hon sjunger på, dom hon sjunger på kören. Så mysigt när hon sjunger hela tiden=)

Jaha, lördag idag. Lördagsgodis för barnen! Annars vet jag inte vad vi ska göra. Har ju inte bakat mina lussebullar än, så får se om jag kanske gör det idag.

Vad gör ni andra en dag som denna?

Yes

Minnah och Jay vidare än så länge! Kan det bli bättre? Nää, tänkte väl det=)
Helt klart dom 2 bästa i idol detta år!




Våran dag

Nu är snart fredagen slut! Har haft en jättebra dag=)
Min syster och hennes lille Eddie kom på besök vid 10 tiden och stannade till 15 tiden. Vi fikade, ungicks och snackade skit. Så som det ska vara med andra ord=) Eddie är så söt när han liksom bara...är. Ja, precis. Han bara är=) Thea tog en nap på typ 1½ timma, det var skönt. Cassandra var hemme hon också. Vid 14 tiden kom hennes kompis Nora hit och lekte med henne.
När Nettan och Eddie åkt hem så gick Cassandar och Nora upp och badade. Jag och Thea städade undan lite och diskade. Sen mös vi innan det var dags för middagen. Jonas kom hem precis innan middagen med J och E.
Nora stannade kvar och åt med oss och en stund efter middagen så kom även hennes mamma Bella och lille Tim hit. Dom kom precis när jag och Thea skulle gå ut på en liten promenad efter middagen.
Frågade Thea om hon ville komma och sjunga. Och varje gång jag frågade henne det så skyndade hon ut i hallen och trodde hon skulle få gå ut. Fattade inte varför först, men kom sen på att hon kanske trodde jag sa gunga?? Hur som, jag och Thea klädde oss varmt och gick ut en liten sväng. Hon var nöjd=)
När vi kom in var det dags för sängen för Thea och fredagsmys för oss andra. Vid 20 gick våran barn och la sig. Bella, Nora och tim var kvar dom och såg på idol med oss. Även Nicklas kom hit och kollade.

Benjamin fick när han fyllde år ett biobesök av Elias. Så idag var det dags för bio för grabbarna. Dom hade valt att dom ville se den nya Harry Potter. Benjamin följde med Elias hem direkt hem efter skolan och kom inte hem förens halv tio. Men han var glad och ännu mera glad när han stupade i säng.
Dock var han arg på mig...=( När han kom hem frågade han direkt vart moster Nettan var. Hon har åkt hem sa jag. Då sa han, men du lovade ju att hon skulle vara här när jag kom hem. Lilla pojken min! Jag menade ju att hon skulle vara här när han kom hem från skolan, men nu kom han ju inte hem direkt då utan halv tio på kvällen! Visste ju inte imorse att han skulle följa med Elias hem efter skolan. Hmm, nu har jag höga krav på mig och låta han få träffa sin moster Nettan så snart som möjligt. Han var verkligen ledsen för hon inte var här!

Nu fortsätter idol...ha det=)

Nu så

Nu så börjar jag vakna till liv=)
Benjamin är i skolan, Thea ligger på mattan här i vardagsrummet och kollar på playhouse disney och Cassandra pysslar. Om en stund ska vi klä på oss ytterkläderna och ge oss ut i kylan. Måste till affären.
Själv ska jag bara platta håret, sen är jag klar=)

Cassandra och Benjamin ska sova hos morfar(alltså deras morfar) nästa helg. Dom längtar som bara den tills dess! Cassandra berättade att hon sagt till fröken igår i skolan att hon skulle vara ledig nästa vecka. Jaha, varför då frågade jag. Jo för jag ska ju till morfar då, svarade Cassandra. Haha, hon trodde hon skulle vara borta en hel vecka=) Nä lilla fröken, en hel helg är det=)
Ska jag vara ärlig så tycker jag det ska bli kanonskönt även för mig. Det är rätt intensivt att ha dom jämt, jämt, jämt. Cassandra har varit hos sin pappa 1 (!!!) helg sen i maj. Benjamin har varit där 2. Kan ju inte påstå att det är sådär jättemycket.

Nä, nu ska jag blåsa håret torrt och sen platta det.

Ha en bra dag!

Godmorgon!

Är inte det minsta pigg. Thea vaknade alldeles förtidigt imorse=( Orkar inte gå upp så här tidigt nå mer. Fundrar på om jag ska skita i att ta upp henne när hon vaknar, Hon får väl sitta i sin säng och ha det trist liksom och tjoa om hon så vill. Men jag orkar verkligen inte gå upp så där skittidigt längre!
Hoppas på lång och skön sovmorgon i helgen.

Nu ska jag snart sätta lite fart. Min syster och hennes lille Eddie kommer på förmiddagen och hälsar på oss=)
Kaffet låter som det är färdigt nu därute i köket så vi höres!

Middag

Snart ska vi äta middag här hemma. Väntar bara på att Jonas ska komma hem. Thea är nyduschad och lever rövare förfullt! Hur kan man ha så mycket energi som hon har? Och hur kan man ha så mycket jävulsskap i sin kropp som den lilla damen har? Hua, blir alldeles svettig av henne=) Och nyss när hon stod och snurrade så tappade hon balansen och ramlade in i tvbänken. Så nu är hennes lilla öra lite blått. Men hon grinade hysteriskt i en minut eller två, sen stod hon och snurrade på samma plats igen. När jag flyttar henne till en lite mer öppen yta som hon kan snurra på blir hon arg och går tillbaka. Men man har liksom inte kalasbra balans när man är 14 månader. Den lilla damen förstår inte riktigt det=)


Snö

Det är så fint ute när det snöar! Jag verkligen älskar det!=)
Jag, Thea och Benjamin var precis ute en sväng och lekte i det härliga vädret. Den friska luften behövdes verkligen efter en innedag med städning. Hade kameran med, men det blev inga kort tagna. Är en periodare i allt tror jag, antingen gör jag någor massor...eller inte alls.
Men jag har några bilder från i söndags jag kan bjuda er på. Dom ser väl typ ut som alla andra nuförtiden, hehe.
Städningen e jag helt klar med nu! Skönt att ha hela lägenheten klar. Annars brukar jag liksom "glömma" övervåningen=)

Cassandra ville göra en snölykta att ha på våran tomt



Blev jättefint när vi tände 2 värmeljus och satte i lyktan



Benjamin är ju inte så road av att göra snölyktor, han ville såklart åka stjärtlapp



Och Thea ville mest känna på alla garagehandtag



Theas gudmor Helena har lärt Thea att man kan äta pyntgelé...hmmm=)



Skafferiet är numera en rolig plast att hänga vid enl. Thea


Städning

Just nu pågår det städning här hemma. Eller...hmmm...just nu tog jag iofs en paus s jag hinner kolla datorn lite också=)
Men annars så fick det bli en städdag idag. Övervåningen är dammad och klar. Ska bara bädda rent i Benjamin och Cassandras sängar sen när sängkläderna är torra.
Nu är det undervåningen kvar. Men det är inte så mycket, mest saker som ska plockas undan. Fattar inte hur det kan bli så stäkigt jämt här nere. Varje kväll är det ju undanplockat och fint när barnen sover, sen räcker det med att dom hinner vakna så ser det förjävligt ut igen. Ska det vara så?=)
Igår kom det upp julgardiner, adventsljusstakar och julstjärnor här hemma. Så jäkla mysigt! =)
Kallar det inte för tjuvstart, det e ju liksom 1:a advent nästa söndag=)
Får se om jag bakar lussebullar ikväll eller om det får bli ett projekt till helgen.

Nä, nu måste jag städa vidare!

Onsdag idag

Lika skittrist som alla andra dagar denna vecka!


Ny vecka

Ytterligare en ny vecka! Cassandra är i skolan, men Benjamin e hemma. Han har lite feber, så därför e han hemma idag.
Helgen har gått otroligt fort! I fredags åkte jag och Benjamin till Helena och sov kvar där. På kvällen gick jag och Helena hem till Anna och drack lite vin. Tänkte bara stanna en liten stund, men helt plötsligt var klockan 00:45. Så jag och Helena kilade hem till henne då=)
I lördags så kom Mirka och Peter dit och hälsade på. Med sig hade dom 8 av tio barn. Vi grillade korv ute och sen gick vi in och fikade. Hade varit hem och hämtat Cassandra med så hon också fick leka av sig lite. Jonas och Thea kom och hämtade oss på eftermiddagen och vi åkte hem och käkade middag. Sen packade jag om väskan för ytterligare en natt hos Helena. Anders kom och hämtade mig strax före 19 och när vi kom hem till Helena igen så hoppade jag in i hennes bil. Hon skulle köra hem Mirka och några barn. Peter hade resten av barnen i deras bil. När vi väl kom fram till Märsta blev vi bjudna på en kopp kaffe. Dom e så otroligt trevliga och lättsamma den familjen=)
Vid 21 tiden så begav vi oss hem igen. Sov kvar hos Helena en natt till och vid 10 tiden igår kom Jonas och hämtade mig.
På eftermiddagen gick vi ut allihopa och lekte. Barnen ville göra en snölykta. Sagt och gjort! Med lite värmeljus i så brann den fint hela kvällen=)

Just nu händer det inte mycket här hemma. Tänkte gå upp på övervåningen snart och dona lite.

Fredag

Freadg idag=)
Idag ska jag och Benjamin åka till Helan och sova där tills imorgon. Ska bli nice! När barnen lagt sig ska jag och Helena ha en vinkväll=) Känner att jag är värd en sådan just nu!
Annars händer inte mycket idag. Cassandra är ju hemma på fredagar så just nu pysslar hon. Thea Sover och Benjamin är i skolan. Allt är som det ska då mao!

Pulka

Jag och Thea gick u en sväng på förmiddagen. Behövde skotta på våran lilla gång upp till dörren. Thea passade även på att låna Cassandras pulka en stund. Drog runt henne i den och hon verkade gilla det=)



Helt underbart väder ute så vi går ut sen igen när Benjamin kommit hem från skolan!

4:45

Thea ville absolut inte sova länge idag. 4:45 tyckte hon att vi skulle vakna=( Var inte särskilt nöjd då vill jag lova! Provade att ge henne en flaska o se om hon kunde somna om efter den, men inte det inte.
Eftersom hon verkligen inte kan somna i min och Jonas säng så fanns det inte så mycket mer att göra än att gå upp med henne vid 5. O vad gör man när man är vaken den tiden? Finns ju inget alls att göra. Jag la mig på soffan med en filt över mig och försökte sova en stund till. Thea låg faktiskt brevid mig till 5:45. Hon sov aldrig, men ändå stort att hon ens låg still så länge.
Själv somna jag om=) Vaknade till lite då o då och kikade till Thea, som efter kl 6 kunde kolla på playhouse disney.

Idag är det otroligt fint väder ute! Solen skiner, det är hyfsat kallt och snön ligger fortfarande kvar. Ska gå ut med Thea en stund snart tänkte jag. Då blir hon glad=)
Sen måste jag även lägga lite fokus på hemmet också. Har inte skurat golvena sen i lördags, så det måste verkligen göras.

Frukttjuven i familjen

Lilla Thea har kommit på att om hon skjuter ut köksstolen så kan hon ställa sig på den för att sno frukt från fruktskålen som vi har ståendes i fönstret.
Idag när jag gick in i köket så stod hon glatt och tuggade på ett äpple=)





När Benjamin närmade sig henne väde hon snabbt sig bort från han, och fortsatte hålla hårt i sitt äpple. Hon var väl rädd att han skulle sno det från henne=)






Nyfrissad och nyduschad är Thea på bilden. Hon älskar att duscha...och hatar att kliva ur duschen!
För övrigt har det inte hänt så mycket idag. Jag och Thea hämtade Benjamin och Cassandra i skolan vid halv 2, sen gick vi bara hem och var=) Cassandra var ute och lekte i snön och Benjamin med efter läxläsningen.
Snön börjar försvinna lite smått, men lite snö har vi allt kvar!=)


+

Trist att det är plusgrader ute, då töar ju snön bort=( Det var så vitt och fint när jag vaknade imorse, och tänkte först lura mig själv med att jag var pigg när Thea slog upp sina bruna ögon. Men jag kom på mig själv rätt snabbt med att jag inte alls var pigg, så jag la mig och sov en timma på soffan medans hon drack välling och kollade på tv. Eller alltså, jag halvsov...lite svårt att få någon skönhetssömn när hon är vaken=)
Sen blev det full rulle som vanligt fram tills B och C skulle gå till skolan.
Thea fick syn på plogbilen när hon tittade ut genom fönstret, så där stod hon ett bra tag och tittade, vinkade och skrattade=)

Observera att hon står på tå på sin lilla pall när hon kikar på plogbilen=)







Sen blev det duschen för mig och efter det lite lek med busungen Thea. Hon har envisats med att gå runt med Jonas tofflor här hela morgonen. Dom är ju liiite förstora för henne, men hon ger sig inte=)
Tyvärr fick jag bara en bild på henne när hon gick runt med tofflorna, och den blev ju inte så bra=)



När hon la märke till att jag fotade så skulle hon "skojramla" hela tiden...så då blev det liksom inte så lätt att fota henne=)



När jag skulle försöka en sista gång att få ett kort på när hon gick runt med tofflorna så fick hon syn på en liiiten tråd på ena toffeln och satte sig då ner för att undersöka den lite på nära håll...





Hmm, ja så kan det vara med dom små liven. Nu sover hon iaf och jag tänkte brygga lite mera kaffe.
Sen ska jag sätta mig och njuta av lugnet framför datorn=)

Ha en bra dag!

Första snön

Idag var det våran första snö här där vi bor och även premiär för Thea med snön. Förra vintern låg hon ju bara i vagnen. Men idag så fick hon knata runt i den.
Väckte henne starx före 16 så vi skulle hinna ut en stud innan Jonas skulle komma hem. Hon var rätt med på noterna att bli väckt och sken upp som en sol så fort jag sa ordena "gå ut". Då skyndade hon ut till hallen och tog sin sko och gav den till mig=)
Hon fick använda sin overall idag för första gången=) En Didriksons i strl 80 som hon fick av gudmor Helena när hon fyllde 1 år.







När vi väl var påklädda och öppnade ytterdörren såg hon rätt paff ut. Hon fundrade säkert vad det var som var så vitt överallt=) Tog med henne ut och hon bara stod och tittade. Hon försökte gå, men ramlade hela tiden. Och varje gång hon ramlade så struntade hon i att ta emot sig så hon blev vit av snö hela tiden i ansiktet. Men hon brydde sig inte så mycket om det. Jag bar Thea dit där Benjamin och Cassandra var och åkte pulka. Stod och pratade en stund med Bella där. Thea stod bara och tittade på dom andra barnen. Hon gick inte dit!=) Annars när man är ute med henne så är hon aldrig still....nu var hon bara still=) Såklart, inte så lätt att ha strl 20-21 i skorna och försöka ta sig fram på en så ojämn mark=)
Vi var bara ute i drygt en halvtimma, sen gav vi upp och gick in. Benjamin och Cassandra fortsatte att vara ute tills det var middag. Då snabbade dom sig och skyndade ut direkt efter maten. Dom fick vara ute till lite före 20, då var det dags att komma in och hoppa i säng!

















Det har snöat en hel del här idag. Jag älskar det och dom 2 stora barnen älskar det!=) Ska nog få Thea att älska det också=)
Hoppas snön får ligga ett tag nu. Men det lät ju inte så på vädret direkt=(

Jag ser det snöar, jag ser det snöar

det var ju roligt Hurra!
Yr för fullt här utanför=) Nu får jag ännu mera sug efter julpyntet!=
Var till affären tidigare och när vi var på väg hem så började det snöa. Så på vägen hem så passade jag på att plocka med mig vinterkläderna in från förrådet.
Barnens var ju såklart redan framme, men inte mina. Men nu tror jag allt är här inne i lgh.

Trist Tisdag

Verkligen jättetrist väder ute idag! Men måste ut sen iaf, ska gå upp till affären och posta iväg ett paket som ska retuneras. Sen ska jag hämta barnen i skolan.
Men fram tills dess då? Vad ska jag hitta på? Thea sover. Har en tvätt som ska hängas, det är allt. Har surfat runt på dom flesta bloggar jag följer, så det behövs inte heller=)
Har iaf fått in bilder nu här under från kalaset som var i söndags.

Kalas nr 2

Benjamin läser sitt födelsedagskort från farmor och farfar



Sen var det paketöppning. Av farmor och farfar fick han en Hot Wheels bana, ett 5 pack Hot Wheels bilar, ett par Hestra vantar och en bok.



Han blev glad för allt, men mest glad för Hot Wheels banan=)



Lycklig!



Världens bästa Farmor! och den ena hunden=)



Världens bästa Farfar!



Av Johan fick Benjamin ett xbox 360 och 3 spel. Tror ni han blev glad? Något!=)


Cassandra fick också ett litet paket av farmor och farfar. Hon fick ett litet Hello Kitty hus=)


Ny vecka

Tiden går verkligen fort nu! Jullov om några veckor bara.
Idag var det alltså skola igen efter en veckas lov. Barnen var inte sådär superpigga på att snabba sig imorse och knata till skolan. Men det gick det med=) Kallt som tusan var det ute, 6 eller 7 minus har jag för mig. Tur jag slapp å ut=)
Var in till stan en snabbis på förmiddagen UTAN barn. Så lyxigt att få några timmar utan barn ibland. Behövs för att ladda energin lite. Efter jag varit inne i stan åkte jag hem till en kär vän och åt räksmårgås och bara umgicks. Kan det bli bättre?=)
Jonas hämtade mig vid halv ett och körde mig hem. Då skulle jag lösa av han med Thea så han kunde åka till Arboga och lämna Joel. Men han blir kvar där under dagen och kommer väl hem till kl 20 ikväll.
Jag och Thea fixade iordning på Benjamins rum. Var tvungen att koppla om lite bland xbox, ps2 och dvd. Annars funkade liksom inte ps2 av nån konstig anledning. Men nu har jag ordnat det och allt funkar nu som det ska. Han blev överlycklig när han kom hem och såg att allt fungerade=) Med sig hem från skolan hade han Andreas och Elias. Dom leker och har det skojj däruppe iaf låter det som=) Cassandra leker med Nora på sitt rum. Dom hörs inte, så jag hoppas dom inte har nå hyss för sig=)
Thea sover som vanligt när jag bloggar. La henne här nere i hallen i hennes vagn, bäst så tror jag så hon får sova ett litet tag.
Ikväll får jag och barnen middagsgäster. Helena och barnen kommer och käkar med oss. Trevligt! Blir bara simpel tortelini med ädelostsås, men barnen älskar det iaf.

Bjuder inte på några bilder nu, donar med det ikväll!

Jul hos h&m home














Nr 2

Så, då var kalas nr 2 avklarat också. Det sista kalaset för Benjamin! Han vill iofs ha ett barnkalas också, får se när vi kan klämma in ett sånt.
Idag var alltså farmor, farfar och hans pappa här och firade han.
Han blev överlycklig för det han fick och att dom kom=)
Av farmor och farfar fick han ett par hestra gore-tex vantar, en Hot Wheels bana och en bok. Av hans pappa fick han ett xbox 360 + 3 spel. Kan lova att han blev överlycklig=)

Bilder får ni imorgon, funkar inte att lägga upp några=(

Lunch

Håller på att laga lunch här hemma. Får bli ris och kycklingbitar idag. Ingen favvo kanske, men det får duga.
Har lagt fram fikabrödet också så efter lunchen ska jag spritsa grädde på kladdkakemuffinsen och strö lite färgat strössel över. Får bli lika fika som vi hade igår=)
Har lite tvätt att ta tag i också och sen ska jag stryka det som barnen ska ha på sig på kalaset. Känns som man har all tid i världen ibland att fixa saker, men det har man ju inte!
Sen efter den här dagen så kan man börja ta bort ballongerna som har hängt sen i måndags. Ska bli så skönt. Nu har vi ju ingen mer i den här familjen som fyller år förens Jonas fyller på nyårsafton.
Tänkte snart börja dona med julpynt. Eller iaf sätta upp julstjärnorna och ljusstakarna. Vet att det är tidigt, och jag kanske väntar en vecka eller två med det. Men jag tjuvstartar gärna med det så man kan förlänga julmyset litegranna=)
h&m home har fått in jättemycket fina julsaker!

SÖNDAG

Fick sovmorgon idag me=) Slog inte upp mina blå förns klockan var 9:08! Riktigt skönt. Klev upp i lugn och ro och bäddade alla 7 sängarna, sen städade jag iordning lite på barnens rum också. Smög runt där på övervåningen så ingen skulle höra att jag var vaken=)
Nu har jag duschat och fixat mig för den här dagen, bara håret kvar som ska plattas. Thea somnade precis, killarna leker där uppe och Cassandar är ute och leker.
Jättefint väder ute idag med så efter lunchen blir det till att gå ut en stund innan kalas nr 2 för den här helgen är.

Ha en jättebra dag!

Strålande sol, lagom kallt och frost på marken=)




Nr 1

Kalas nummer ett är avklarat! Eller egentligen är det ju kalas nr 2 eftersom vi faktiskt hade ett kalas för han här hemma i måndags när han fyllde. Jaja, kalas nr 1 för i helgen=)
Benjamin fick 4 nya spel till sitt DS samt en till Hot wheels bana. Han blev jätteglad för presenterna!
Vi bjöd på enkelt fika och sen bara umgicks vi=)

Benjamin med kusin Felicia




Cassandra, Emil och kusin Eddie



Min bror och min pappa



Thea terrar sin kusin Eddie när han leker



Har haft ytterligare en bra dag och jag är tacksam till alla som har kommit hit för att gratta Benjamin!

Nu så

Nu funkar det det att ladda upp bilder på bloggen=)
Så nu tänkte jag berätta om min dag igår.

Klädde mig och barnen varmt och packade 2 ryggsäckar och begav mig med barnen ut till parkeringen där Helena skulle hämta upp oss.




Sen åkte vi hem till Helena och var där hemma med hennes barn medans Helena och Anders åkte in till stationen i enköping för att hämta upp hon som skulle komma med sina barn.
Medans vi väntade var vi ute en stund i det fina, men kalla vädret.

Cassandra och Hanna lekte i sandlådan



Thea hade fullt sjå med att hålla balansen i vinterkläderna=)







William lekte med traktorn



Sen kom Helena och Anders. Med sig hade dom Mirka och 7 av hennes 10 barn=) Mirka känner många av er igen från Familjen Annorlunda som visades på tv4 i vintras. En jättehärlig kvinna och härliga barn!
Vi åkte traktor och vagn upp till fotbollsplanen och däär grillade vi korv, marsmallows och banan med choklad. *tack Helena för mat och tillbehör*
Barnen lekte runt på fotbollsplanen och i skogen. Men det blev rätt kyligt efter en stund, så det var nice att kunna värma sig över grillen=)











Mirkas minsta tjej tog en välbehövlig tupplur i den friska vädret...




...och likaså Thea


Efter att vi hade varit där så gick vi över till byggdegården och kikade och alla barnen
hade stoora ytor att springa runt på=) Mirkas man Peter kom också dit.
Vi var väl där i drygt en timma sen kom Anders och hämtade oss med traktor och vagn. Åkte hem till Helena
och fikade och umgicks. Sen kom Jonas och hämtade mig och våra 3 kids efter han hade slutat jobba.
Åkte hem och drog igång baket=)



Hade en jättetrevlig dag med mysiga människor runt omkring mig=)

Dagens igår

Nu ska jag göra ett nytt förslk att få in bilder här så jag kan skriva om gårdagen!

Nähä, det funkar inte nu heller=( nänä, så kan det vara. Trist!

Själv hade jag sovmorgon imorse=) Sov ända till kl 7:48 *jihoo*
Idag är det kalas nr 1 här hemma för den här helgen. Idag är det morfar,morbror + Ingela, Moster Nettan m familj som kommer. Imorgon är det kalas för farmor och farfar, Johan och förhoppningsvis Paola.
Bakade och bakade ju igår kväll så nu är det mesta färdigt. Ska bara fixa iordning kladdkakemuffinsen med lite vispad grädde och färgat strössel. Blir kanon=)

Jag har hunnit häva i mig 4 koppar kaffe redan, men måste nog brygga mig lite till. Har huvudvärk och skulle även behöva ett litet piller för den också.
Barnen leker bra här hemma, Benjamin leker med sin nya legobil, Emil sitter i köket och bygger lego, Joel har lånat Benjamins Nintendo DS och sitter här i soffan och spelar, Cassandra är hos Nora. Bara Thea kvar...gissa vad hon gör? Sover såklart=)

Det är jättefint väder ute, kallt med soligt! Hoppas vi hinner ut en stund sen!

Dagen idag

Min dag får jag berätta för er en annan dag=) Tänkte lägga in massa bilder till det inlägget, men det går inte att få in bilder just nu på bloggen=(
Har iaf haft en toppendag med trevligt sällskap!
Kom hem vid 16 tiden och sen dess har det varit full rulle. Nu på kvällskvisten har jag bakat bullar, snoddas, kladdkakemuffins och chokladdoppade marshmallows. Det är tänkt till fikat imorgon. Är klar med baket, ska bara ner med allt i påsar också och sen typ städa efter mig i köket.
Sen har jag 2 tvättställningar fulla med tvätt också som jag ska vika, sen kan jag gå och sova=)

FREDAG

Fredag idag! Barnen mår bättre, Cassandra har ingen feber och ingenting, Thea är feberfri men lite snorig, Benjamin är pigg som vanligt. Bara jag som är risig. Men det har jag inte tid att tänka på, ska ju iväg idag=)
Fick faktiskt sova enda till 7 idag, så jag ska inte klaga. Jonas gick upp med Thea imorse, han kanske läste min blogg igår=) Är isf tacksam för det! Jag skulle verkligen behöva sova lite till nu när jag mår så här som jag gör. Men men. Det kommer en dag när barnen är utflugna, får väl sova då=)
Ha en bra dag allesammans, det ska jag=)

Godnatt

Nu har jag precis sagt godnatt åt barnen. Benjamin och Cassandra kollar på film, och får göra till kl 20, men Thea sover iaf.
Cassandra sov 3 timmar idag på eftermiddagen eftersom hon har feber. Men jag tycker hon är piggare nu, hon känns inte så varm heller. Hoppas hon är helt feberfri imorgon och pigg så hon orkar förlja med mig och Helena på det vi ska göra=) Tror det kommer bli en kanondag imorgon!
Har fortfarande inte bakat bullar än...så det får bli mitt kvällsprojekt imorgon. Då kan Jonas hjälpa mig också. Inte för jag vet vad han ska hjälpa mig med, men han kan iaf hålla mig sällskap=)

Nu ska jag surfa vidare!


Sjukstugan ökar

Jaha, då är Cassandra sjuk nu med=( Hon var ju ute och lekte och hade det jätteroligt fram till lunchen. Sen kom hon in och strax innan vi skulle äta så sa hon att hon hade ont i huvudet. Då var hon även knallröd om kinderna och hon kände sig häning sa hon. Hon åt rätt bra och sen tempade jag henne, då hade hon 38,4.
Som alltid när hon är sjuk så sover hon mycket. Även nu. Hon la sig först på soffan och vilade men sen gick hon upp och la sig i sängen. Och nu sover hon. Får se hur länge hon sover denna gång...när hon var magsjuk i vintras så kräktes hon en gång och efter det så sov hon oavbrutet i 17(!!) timmar, sen var hon frisk=)

Soligt

Ute skiner solen och det ser rätt härligt ut=) Men det är kallt, bara 6 grader!
Cassandra är ute som vanligt o leker och Benjamin är på sitt rum och spelar ps2. Thea sover=)
Känner mig sliten och seg som tusan idag, men måste dra igång baket inför helgen. Är inte det minsta sugen på det kan jag lova!
Benjamin har en läxbok med sig hem också med nått han skulle göra klart under lovet, så det lär han ju börja med idag också. För sen hinns det inte med. Imorgon ska jag och kidsen åka till Helena. Dit kommer även en annan tjej med sina barn. Avslöjar inte vem den tjejen är förns typ imorgon=) Men jag är säker på att alla som tittade på ett speciellt program på tv4 i vintras vet vem den tjejen är=)
Sen är det ju kalas lördag och söndag för Benjamin. Så det finns liksom inte tid för läxläsning sen.

Förkylning

Nu vaknade jag med och känner mig förkyld. Eller, det känns som en förkylning är på väg. Har inte tid att vara det, så jag får ignorera hur jag mår och helt enkelt göra det jag ska göra. Har ju liksom inte bakt än tills i helgen, kan ju typ vara bra o börja med det. Annrs får jag och Jonas göra det tillsammans när han kommer hem imorgon.
Öppnade skåpet i köket och skulle ta en treo, men hade visst ingen=( får gå och köpa det på affären sen.
Thea sov hyfsat inatt. Hon var lite ledsen någon gång, då gick jag ned och gjorde en flaska välling åt henne. Den slukade hon utan problem! Sen sov hon till 6:20. Då tyckte hon det var dags att kkiva upp. Skulle verkligen behövt sova ett par timmar till när jag mår så här.
Önskade att Jonas hade kunnat vakna o sagt att han hade kunnat gå upp med Thea och varit med henne tills han ska åka, så jag kunde få sova! Men så var det inte=( bara ett önsketänkande från min sida....
Nu vaknar Benjamin och Cassandra också. Kan dom kika lite på tv med Thea medans jag drar en filt över mig i soffan!
Thea är mycket piggare idag, 38,6 har hon i feber nu!

Thea igår kväll





Host Host

Så låter det från min övervåning. Lilla Thea som hostar när hon sover.
Hon blir bara varmare och varmare den lilla damen. I morse hade hon 38,2, sen efter lunchen hade hon 38,8,
vid 16 tiden var den 39,6. Då gav jag henne alvedon eftersom hon huttrade, var blå om händer, fötter och sina små läppar. Vid 17 tempade jag henne igen för o se om alvedonen hade hjälpt...nej nej. 39,7 hade hon då. Hon låg i soffan och bara...låg liksom. Dom som träffat Thea VET att det INTE är likt henne att vara still för en sekund. Men där låg hon alltså, i över en timma och kollade på tv och lite på sin nalle. Inte ett ord sa hon, inget gnäll och ingenting. Sen orkade hon med ett leende när Jonas kom hem och hon satt med oss vid middagsbordet.
Efter middagen låg hon återigen i soffan och bara låg. Tempade henne vid 19 tiden(innan hon skulle sova) och då hade den stigit lite till, då hade hon 39,8. Gav henne lite flytande ipren medans hon låg o sov i min famn.
Hoppas hon blir bättre snart! Blev lite rädd när jag såg att hon var blå. Man blir liksom inte bara blå rakt upp och ned! Ringde till sjukvårdsupplysningen efter hon slutat huttra och när hennes färg hade börjat komma tillbaka. Dom tyckte såklart att vi skulle åka in med henne, eftersom det kan tyda på dålig syretillförsel. Men vi har inte åkt in med henne. Avvaktar och ser hur natten blir och även hur hon verkar må imorgon.

Stigande temp

Tempade Thea tidigare i dag och då hade hon 38,2 tror jag det var. Nu för en timma sen tempade jag henne igen och då hade hon 38,8. Snorig och hostig är hon, men inget annat. En aningens gnällig bara, men det har väl med febern att göra. Har inte gett alvedon än, men kanske gör det innan natten så hon (och jag) kan få sova ordentligt.
Var på övervåningen idag och donade lite med tvätt osv. Thea var såklart med dit upp. Sen fick hon för sig att hon skulle gå ner, så då gjorde vi det. Sen upp igen=) O jag fortsatte pula lite med tvätten. Såg att Thea började krypa ner för trappen så jag gick dit så jag kunde vara med. Men jag hann inte riktigt=( När hon såg att jag kom så blev hon så till sig och skulle skynda sig, men då blev det fel och hon ramlade ner för trappen ist=( Hon slog huvudet in i väggen och blev helt tyst. Jag hojtade till och sprang ner och tog upp henne, då började hon skrika. Blev livrädd där ett tag att hon slagit sig riktigt illa. Hon skrek en liten stund, men sen var det bra.
Tänkte då att jag skulle ge henne lite välling och sen att hon skulle få sova en stund, men då kom jag på att vi inte hade nån el! Går ju liksom inte att göra välling då=(
Men hon somnade gott iaf=) Nu har vi el igen så när hon vaknar kan jag ge henne hennes älskade flaska!

Jerry Springer

Sitter och surfar och har Jerry Springer på på tvn...haha=) Helt sjukt är det!
Thea sover sen en timma tillbaka och Cassandra är på sitt rum och är sur. Vet inte varför hon är sur, det vill hon inte berätta. Men hon har varit sur sen hon vakna. Hade lagt fram hennes kläder som hon skulle ha på sig idag på en stol i hennes rum, så det första hon såg när hon vakna var kläderna. Och enligt henne helt fel kläder! Hon vägrar ta på sig dom. En helt vanlig rosa klänning är det, dessutom med Hello Kitty på. Men nej, den ska hon inte ha på sig idag! Hon vill ha nått som är tuffare säger hon. Hon tycker vi kan lämna tillbaka klänningen till h&m där den är köpt. Försöker förklara för henne att vi inte kan lämna tillbaka den eftersom hon använt klänningen, men då svarar hon bara...sälj den då! Haha, vad gör man med ett sånt här barn?? Ska man verkligen bestämma vad man ska ha på sig när man är 6 år gammal? Tydligen! Jag gav med mig kan jag erkänna, hon fick välja själv och det blev en annan klänning, en klänning med prickar på. Kanske är det så att hon börjar växa ifrån Hello Kitty? Nä, dte tror jag inte. Hon vill ju ha det annars. Jaja, får väl göra mig av med klänningen om hon iaf inte vill ha den.
Tur att Thea inte bryr sig vad hon har på dig...än=) Inte Benjamin heller. Han hade en period för nått år sedan när han var väldigt bestämd med vad han skulle ha på sig, men så är det inte nu. Han tar på det man tar fram. Skönt!

Usch, dte är lika trist ute idag som igår. Känner mig inte motiverad till något alls idag! Men måste verkligen städa idag...kan inte ha det såhär skitigt längre! Jaja, det är väl bara att börja nu!

Tjing Tjing

Godmorgon Fina Du

Onsdag idag då=) Bara jag och lillfisen som är vakna. Börjar bli less på att alltid vakna så här tidigt! Skulle behöva sovmorgon nu känner jag. Inte bara en, utan flera!
Thea är Jättesnorig och hostig idag. Har inte tempat henne så jag vet inte om hon har feber. Skulle hon ha det så ligger den nog som igår, hon är inte så varm. Brukar ju inte ge alvedon iaf för lite feber, så då behöver jag liksom inte tempa hela tiden. Tempar henne lite senare, typ vid nästa blöjbyte eller nått=)

Kväller

Nu ligger tjejerna i sina sängar. Jonas la Thea strax före 19 eftersom hon var så trött o gnällig, men hon sover inte. Hon grinar till då och då så vi springer här upp o ned hela tiden känns det som. Men hon e verkligen supertrött och behöver verkligen sova!
Cassandra ville fixa med mitt hår innan hon gick o la sig, så det är det som hon har pysslat med ikväll=) Nu ligger hon som sagt i sin säng. Men hon sover inte heller, hon kollar på sin Barbie film.
Själv är jag tröttare än någonsin! Skulle så gärna vilja gå o sova men det känns lite för tidigt för det
=) Har en tvätt i maskinen som jag ska hänga, sen är det fritt fram för sängen!=)

38,4

Min lillfis har feber nu igen. Tempade henne nyss o hon hade 38,4. Inte så jättemycket kanske, men allt handlar ju om allmäntillståndet. Sist hon hade feber hade hon 39,4 och då märktes det knappt på henne att hon hade feber, men nu märks det. Men det kan ha att göra med att hon e supersnorig också, hon blev det från igår till idag.
Hoppas ingen annan blir dålig nu och att hon e pigg till helgen när vi har kalas båda dagarna.

Cassandra kom precis hem nu. Hon har lekt med en kompis hela dagen. Benjamin har haft Elias här och följde med han hem nu när Mithra kom för att hämta Elias. Benjamin sover hos dom inatt.
Själv ska jag väl ställa mig i köket snart o laga middag!

Redan eftermiddag

Har inte gjort ett dugg idag. Bara tagit det lungt och haft det bra. Men nu snart ska jag sätta lite fart i hemmet. Skulle behöva dammsuga och skura golvena efter gårdagens kalas. Dammsög gjorde jag ju såklart såfort gästerna hade gått hem, men bara en snabbis. Så ett grundligt golvjobb skulle sitta fint=)
Tror jag ska baka lite bullar också till helgens kalas.


Så fint!

Har lite halvlungt här hemma så jag surfade in på h&m och hittade dessa superfina plagg!

Till Thea:
Hello Kitty klänning 149 kr



Hello Kitty Bolero 99 kr


Rosa klänning 99 kr

Små söta skor 69 kr


Till Cassandra:
Klänning 349 kr


Benjamin 8 år

I går fyllde Benjamin 8 år! Det firades med kalasande, fika och presenter. Benjamin var hur nöjd som helst med dagen och även jag var hyfsat nöjd. Var bra trött på kvällen bara, men det blir ju så när man hållt i gång sen halv sex på morgonen.
Hade hoppats på att lillfisen skulle chocka oss alla och ta en lång sovmorgon idag, men nej nej. Så idag blir det inte mycket gjort för min del, e skittrött. Ska däremot dammsuga och skura och fixa med lite tvätt. Ut måste vi också en sväng idag.

Andreas, Benjamin och Elias



Fikat, lite Halloweeninspirerat efter Benjamins önskemål
Marängspöken, chokladdoppade marshmallows, avhuggna blodiga fingrar






Han blev jätteglad för presenterna!



Han fick även en biokväll och en till bil till Gx banan.

Grattis min fina kille!

Idag fyller Benjamin 8 år! Helt otroligt vad tiden går snabbt! Minns precis när han föddes och när jag höll han för första gången, en helt obeskrivlig känsla! Vattnet gick strax efter 18 och vid 19 kom jag in på förlossningen. Då fick jag även första värken och sen 23:36 är han född min lilla kille. Han är född i v 37+3 och var 52 lång och vägde 3525 g. Helt perfekt! Idag 8 år senare så är han 124,5 lång och väger 25,4 kg=)

Har inga bilder i den här datorn från när han var liten, bara från 4 år och framåt. Ni får nöja er med det=)

Benjamin och Cassandra hösten 2006





Dagen före Benjamins 4-års dag



Sommaren 2007





Sommaren 2008



Hösten 2008



Då, liten och oskyldig....nu mer våghalsad av sig=) Skolavslutningen 2010


RSS 2.0